Omyjte rajčata a každé nakrájejte na 8 dílků. Rozmixujte je a šťávu propasírujte přes síto, abyste odstranili kousky slupek. (Nemáte-li mixér, rajčata oloupejte a propasírujte je přes síto.) Nechte stranou. V hrnci rozehřejte ghí nebo rostlinný olej a několik vteřin smažte mletý koriandr. Přidejte rajčata, snižte přívod tepla a vařte 20 až 25 minut. Potom přidejte nasekaný koriandr, cukr, sůl, pepř a práškové čili nebo kajenský pepř. V jiném hrnci rozehřejte máslo a za stálého míchání v něm při nízké teplotě pražte mouku, dokud nedostane světle hnědou barvu. Nyní pomalu přidávejte mléko a neustále vařte, dokud směs nezhoustne (po celou dobu nepřestávejte míchat, aby se nevytvořily žmolky). Nakonec smíchejte s rajčaty, ochuťte citrónovou šťávou a podávejte horké.