Oloupejte rajčata, rozmačkejte je se 4 polévkovými lžícemi vody a nechte stranou. V hrnci rozehřejte ghí a přidejte hořčičná semínka. Když semínka přestávají prskat přidejte dalších šest koření spolu se zázvorem a asi 1 minutu je smažte. Potom do hrnce přidejte rajčata spolu s asafoetidou a solí. Zamíchejte dřevěnou vařečkou, přiklopte a vařte při nízké teplotě 20 až 30 minut. Zpočátku míchejte občas, a později, když čatný houstne, míchejte stále častěji, dokud se nevyvaří všechna voda. Potom vmíchejte cukr a zesilte plamen. Míchejte ještě 5 minut, dokud čatný nezíská podobu husté omáčky. Odstraňte hřebíčky, bobkové listy a skořicovou kůru. Můžete podávat jako polevu na chuťovky nebo pro zvýraznění hlavního jídla.