Staňte se našimi fanoušky na:

Rajčatovo-květáková polévka

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, vyndáme ho, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Pak ho rozebereme na menší růžičky, košťál nakrájíme na drobnější kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme nebo utřeme. Vše pak osmahneme na másle v hrnci. Vmícháme kari koření, přilijeme rajčata z konzervy a podle potřeby je rozředíme vývarem z květáku. Tento základ na polévku zvolna vaříme asi 15 minut. Do polévky dáme květák a nasypeme nadrobno nasekanou nať z cibulek. Polévku dochutíme solí i mletým pepřem a odstavíme. TIP: Do polévky můžeme přidat i jinou zeleninu, např. zelené fazolky, kukuřici atd. Můžeme také opéct kostičky pečiva nebo ji zahustit rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pes |9. září 2013
polévky mám rád Odpovědět
Hanina |6. září 2013
vyzkouším Odpovědět
Penelope |6. září 2013
vypadá dobře Odpovědět
Rentiér1946 |6. září 2013
to zkusíme Odpovědět
Petr121212|29. září 2013
uloženo Odpovědět
Petr121212|29. září 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!