Kuřecí polévka s kapáním
100
2
4
Květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, vyndáme ho, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Pak ho rozebereme na menší růžičky, košťál nakrájíme na drobnější kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme nebo utřeme. Vše pak osmahneme na másle v hrnci. Vmícháme kari koření, přilijeme rajčata z konzervy a podle potřeby je rozředíme vývarem z květáku. Tento základ na polévku zvolna vaříme asi 15 minut. Do polévky dáme květák a nasypeme nadrobno nasekanou nať z cibulek. Polévku dochutíme solí i mletým pepřem a odstavíme. TIP: Do polévky můžeme přidat i jinou zeleninu, např. zelené fazolky, kukuřici atd. Můžeme také opéct kostičky pečiva nebo ji zahustit rýží.