Staňte se našimi fanoušky na:

Rajčatový quiche

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Smícháme mouku, sůl, pepř, máslo a vypracováváme těsto. Po kapkách přidáváme ledovou vodu. Mělo by vzniknout hladké nelepivé těsto. Necháme ho chladit 40 minut v lednici, zabalené v potravinářské folii. 2) Těsto rozválíme a dáme do koláčové formy, zatlačíme ho do všech záhybů, propícháme vidličkou, zatížíme fazolemi a pečeme na 180°C asi 10 minut. 3) Připravíme si náplň: smícháme riccottu, bazalku, smetanu, vejce, parmezán, sůl a pepř. Nalijeme na těsto, poklademe cherry rajčátky a zapečeme při 180 °C asi 50 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
sonizna |1. června 2015
I já mám pár oblíbených slaných koláčů - quiche, takže ukládám další Odpovědět
objev |28. května 2015
Jako obměnu můžeme do smetanového základu přidat šunku a brokolici. Či jiné suroviny, fantazii se meze nekladou. Odpovědět
objev |28. května 2015
Podáváme teplé i studené. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!