Fazole přes noc namočíme do dostatečného množství vody a necháme naboptnat. Druhý den uvaříme fazole v osolené vodě a necháme je stranou, než si uvaříme základ. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme do změknutí 5-6 minut. Poté přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a dvě minuty zasmažíme. Do základu nasypeme všechno koření, minutku mícháme. Teplem se koření rozvoní a to právě chceme. Do směsi přidáme nakrájená rajčata. Neuvěřitelně vonící bublající omáčku vaříme než se na ní začne oddělovat olej - budou se dělat mastná oka. V této chvíli přidáme okapané uvařené fazole i s vodou z fazolí. Vaříme do úplného změknutí fazolí - asi deset minut. Část fazolí rozmačkáme šťouchalem na brambory - to zahustí omáčku. Podáváme s rýží basmati, nebo indickými plackami naan nebo chapati