Staňte se našimi fanoušky na:

Rajská omáčka s karbanátky

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Maso dáme do misky, přidáme všechny ostatní ingredience na karbanátky a dobře promícháme. Vytvoříme vetší kuličky, splácneme je na silnější placky a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Dáme okapat od tuku.
  2. Během smažení karbanátků si nakrájíme na kostičky cibuli, orestujeme, přidáme tři vrchovaté lžíce mouky a na mírném ohni osmažíme dozlatova. Až je zásmažka hotová, zmírníme teplotu, přimícháme protlak a pomalu podléváme vařící vodou (asi 1 l), mícháme, podléváme, mícháme. Přiléváme po troškách, aby se nám neudělali hrudky.
  3. Až máme všechnu vodu v hrnci a rozmícháno, přidáme zarovnanou lžičku soli, bobkové listy, nové koření a cukr. Povaříme asi 10-15 minut a přecedíme omáčku do jiného hrnce, aby v ní nebyli kousky cibule a bobkový list. Omáčku ochutnáme a dochutíme jak kdo má rád, když chcete kyselejší přidejte trochu citronky a naopak sladší, přidejte cukr. Nakonec přidáme do omáčky osmažené a okapané karbanátky.

Něco navíc:

Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží, jak kdo má rád. Poznámka: PL - polévková lžíce (zarovnaná) ČL - čajová lžička (zarovnaná) Moje děti tuhle omáčku milují, hovězí maso nechtějí, ale s karbanátkem jim chutná.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie Dubská |11. srpna 2013
super Odpovědět
Lucie Dubská |11. srpna 2013
zitra udelam Odpovědět
Lucie Dubská |11. srpna 2013
mnamka Odpovědět
maruskaji |20. května 2013
Dělávám podobně. Odpovědět
jana.remkova.7 |21. února 2013
Kdo by neměl rajskou rád?? Já určitě!! Odpovědět
klara4 |13. února 2013
dala bych si Odpovědět
evahu |30. ledna 2013
máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!