Nejdříve kuličky: mleté maso smícháme s půl sáčkem předem uvařené rýže (musí být již vychladlá), vejcem, solí, mletým pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem a strouhankou. Strouhanky dáme tolik, aby se ze směsi dobře formovaly kuličky. Jakmile máme kuličky připravené, vložíme je do pánvičky na rozpálený olej a orestujeme, dokud se kuličky "nezatáhnou" po celém povrchu (asi 10 minut). Poté vyjmeme z pánvičky a dáme stranou na talířek. Omáčka: cibuli nakrájíme na velmi jemno, osmažíme na oleji až zesklovatí. Zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme rajské protlaky, masox, celý pepř, nové koření, bobkový list a důkladně promícháme. Necháme povařit. Vyjmeme koření a dochutíme kečupem a cukrem do požadované "sladkosti". Nakonec vložíme kuličky. Kuličky jsou uvnitř syrové, osmahnou se hlavně proto, aby držely tvar. Necháme je v omáčce dovařit a můžeme podávat s knedlíkem nebo těstovinami. Omáčka je sama o sobě dostatečně hustá, takže nezahušťuji.