Mouku vysypeme na vál, vytvoříme důlek a vyklepneme do něj vajíčka. Vidličkou je pomalu spojíme s moukou. Těsto vypracováváme rukama aspoň 10 minut. Mělo by nám vzniknout pružné těsto – pokud je příliš suché, stačí přidat pár kapek vody. Když do těsta dloubneme prstem, mělo by se samo začít vyrovnávat. Tak poznáme, že je těsto dostatečně vypracované. Hotové těsto rozdělíme na čtvrtiny a vyválíme do požadované tloušťky. Strojek na těstoviny nám ušetří práci – pokud máme nástavec na ravioli, tak ho použijeme a vzniknou již hotové ravioli. Jinak musíme jeden plát těsta položit na pracovní plochu, a připravíme kopečky marmelády s dostatečným odstupem od sebe. Volná místa mezi marmeládou potřeme trochou vody smíchanou s moukou a přeložíme druhým plátem těsta. Prsty stlačíme těsta k sobě. Rádýlkem nakrájíme a pak okraje přitiskneme vidličkou, aby se nerozlepily. Vaříme 5 minut v osolené vodě. Čokoládu rozpustíme s máslem na vodní lázni, poté odstavíme a vmícháme smetanu. Ravioli podáváme pokapané čokoládovou omáčkou.