Staňte se našimi fanoušky na:

Ravioli se špenátem a ricottou

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Špenát podusíme na másle s prolisovaným česnekem.
  2. Po vychladnutí přidáme ricottu, žloutek, sýr a špetku muškátového oříšku.
  3. Těsto na těstoviny rozválíme na 2 mm silný plát. Vykrajujeme z něj 7 cm tlusté pláty.
  4. Na každý pás dáme ve vzdálenosti 5 cm od sebe špenátovou náplň.
  5. Pás potom přeložíme podélně na půl, těsto kolem náplně přitlačíme a pak vykrajujeme (nožem či rádýlkem) jednotlivé ravioly.
  6. Vaříme 3 minuty v osolené vodě.
  7. Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané parmazánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |9. března 2016
super Odpovědět
Annett |29. řijna 2014
domácí jsou super !!! Odpovědět
piškot |25. září 2014
jo 1++ Odpovědět
objev |21. srpna 2014
Domácí? zkusím co mi z toho vyleze. Odpovědět
sonizna |14. srpna 2014
Skupovanými se to nedá srovnat. Odpovědět
sonizna |14. srpna 2014
Domácky připravené ravioly jsou sice pracné, ale rozhodně stojí za ochutnání. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!