Očištěné stonky rebarbory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z hnědého cukru odebereme 1 lžíci, zasypeme s ní nakrájenou rebarboru, promícháme a necháme chvilku marinovat. Ze zbylého hnědého cukru si odložíme stranou 1 lžíci, zbytek dáme do mísy spolu s vanilkovým cukrem, přidáme změklé máslo a chvíli šleháme, pak přišleháme vejce. Do směsi vmícháme rum, mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z rebarbory si odebereme 1 lžíci a zbytek vmícháme do těsta i se šťávou, kterou rebarbora pustila. Důlky v muffinovém plechu vyložíme papírovými košíčky a rozdělíme do nich těsto. Na povrch těsta v každém důlku dáme pár kousků z odložené rebarbory a nakonec posypeme hnědým cukrem, který jsme si dali stranou. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Před podáváním lehce pocukrujeme.