TĚSTO: 200g margarínu, 200g cukru krupice, 1 sáček vanilk.cukru, 3 vejce, 200g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku - NÁPLŇ: 300g rebarbory, 2 žloutky, 1 lžíce solamylu, 5 lžic smetany, 50g moučkového cukru - BEZÉ: 3 bílky, 150g moučkového cukru Utřeme margarín s cukrem a vanilkovým cukrem, vešleháme postupně vejce, přisypeme mouku a kypřící prášek. Těsto naplníme do vymazané (rozvírací) dortové formy a pčeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 200°, pak snížíme teplotu trouby na 150°. Nakrájenou rebarboru podusíme 2 minuty s 3 lžícemi vody a necháme vychladnout. Ve vodní lázni ušleháme žloutky, solamyl, smetanu a moučkový cukr, přidáme rebarboru a krém nalijeme na předpečené těsto a pečeme ještě 25 minut. Pak koláč vyjmeme a zvýšíme teplotu v troubě na 250°. Ušleháme pevný sníh a vidličkou ho navršíme na koláč, nakonec prudce zapečeme v troubě.