Staňte se našimi fanoušky na:

Rebarborový koláč se sněhem

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme 2 žloutky a 3 celá vejce. Vmícháme mouku s práškem do pečiva Těsto přelijeme do kulaté pečící formy, vymazané a vysypané. Rebarboru omyjeme, očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky cca 2cm. Poté ji naklademe na koláč. Pečeme na 160°C až rebarbora zrůžoví. Mezitím si připravíme zbylé 3 bílky. Ušleháme tuhý sníh, který na zapečený koláč zdobičkou nastříkáme a poprášíme skořicí. Koláč rychle vrátíme do trouby a zapečeme dalších cca 10 minut až sníh zrůžoví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |19. července 2014
****** Odpovědět
sonizna |27. června 2014
Jinak, co se týká jejího zmražení - spíš bych ji zavařila, na těchto stránkách v receptech je docela pěkný jednoduchý recept. Odpovědět
sonizna |27. června 2014
Rebarboru neuchovávejte v kovových miskách - oxiduje! Odpovědět
wieruska |2. září 2013
dobré Odpovědět
Mona22 |3. července 2013
určitě vyzkouším :) Odpovědět
Zorushka |29. května 2013
Tak to nevím, nemohu poradit, nikdy jsem rebarboru nemrazila. Vždycky jsem ji stačila spotřebovat a spíše jí mám nedostatek. Milujeme i :-). Odpovědět
roxana-zdena |27. května 2013
Tak já oloupala a nic z ní teď dělat nechci, hledám jak ji uskladnit, asi povařit a dát na mrazák....není ta slupka pak tuhá, či se rozvaří? Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |21. května 2013
zrovna dneska jem dělala akorát rebarboru neloupu Odpovědět
lucikpucik |15. května 2013
vyzkouším už brzo Odpovědět
fionka |4. dubna 2013
rebarbory je vždycky hodně tak vyzkouším,miluji ji Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!