Staňte se našimi fanoušky na:

Rebarborový moučník

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

200 g rebarbory do krému 150 g rebarbory do těsta 300 ml vody 2 vejce 200 ml krupicového cukru 125 ml plnotučného mléka 375 ml polohrubé mouky 1 lžíce rumu 1 kypřící prášek do pečiva Krém 1 jemný tvaroh 1 pudink Créme Olé kokos 50 g šlehačky v prášku 3 vanilkové cukry 1 Smetafix Očistíme rebarboru a 200 g nakrájené rebarbory povaříme v 300 ml vody asi 5 minut. 150 g rebarbory nakrájíme na menší kousky a jemně obalíme v polohrubé mouce. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, mlékem a moukou. Poté vmícháme rum, ušlehaný sníh z bílků a prosátý kypřící prášek. Těsto rozetřeme do tukem vymazané, hrubou moukou vysypané formy (25x35 cm) a hustě posypeme nakrájenou rebarborou. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 minut. Tvaroh rozmícháme s reberborou (i s vodou), přidáme vanilkové cukry, šlehačku v prášku, Smetafix a pudink. Vše vyšleháme elektrickým šlehačem asi 2 minuty. Směs rovnoměrně rozetřeme na moučník a po úplném vychladnutí nakrájíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JanaB |4. září 2013
Při vkládání receptu byly suroviny napsány v postupu, bylo to smazáno. Již jsem to doplnila. Odpovědět
Aidel |11. března 2013
Pečení s rebarborou je vždy moc dobré :) Odpovědět
hella|4. září 2013
Děkuji za recept Odpovědět
hella|4. září 2013
To je teda recept! Kolik mouky, cukru, vajec atd??? Prosím doplnit, jinak vypadá dobře. Odpovědět
Mlsanda|8. června 2013
s tou rebarborou jsem to vždycky chtěla zkusit Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!