Staňte se našimi fanoušky na:

Rebarborový sirup

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Očištěnou rebarboru nakrájejte na malé kousky. Dejte do hrnce a zalijte 800 ml vody. Přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 30 minut. Nemíchejte! Vlijte do cedníku vyloženého plátýnkem a nechte vykapat 2-3 hodiny. Vykapanou tekutinu smíchejte s cukrem a přiveďte k varu. Sbírejte pěnu a vařte 5 minut. Přelijte do zahřátých sterilizovaných lahví a uzavřete. Na chladném tmavém místě vydrží zhruba 6 měsíců.

Něco navíc:

Pokud chcete dobu trvanlivosti prodloužit, přidejte spolu s cukrem 1 lžíci kyseliny citronové.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!