Ananasová roláda se připravuje takto. Ušleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a vodu. Do vyšlehané hmoty zamícháme prosetou mouku. Vše rozetřeme na papír velikosti plechu asi 1 cm od okraje a upečeme na 220 stupňů. Ještě za tepla plát sesuneme z plechu a necháme vychladnout. Roládový plát obrátíme na další stejně velký papír. Jeho povrch potřeme džemem, máslovým krémem a posypeme jemně nasekaným ananasem. Ananas zatlačíme do máslového krému, jeden delší okraj přeložíme asi o 1 cm a pomocí papíru roládu svineme. Roládu v papíru utáhneme, položíme zavřenou částí dolů a na bocích ji zarovnáme tenkou vrstvou máslového krému. Zespod asi do 2/3 ji obsypeme kokosem a povrch přizdobíme máslovým krémem a kousky ananasu omáčeného v agarové polevě. Máslový krém: Nejprve třeme v míse máslo, pak přidáváme a zatíráme cukr s vanilkou a nakonec přidáme žloutek. Aby se máslo dobře třelo, musí mít pokojovou teplotu.