Bábovka vylepšená o kousky čokolády, případně i kousky meruněk, či jiného ovoce, může být vítanou změnou ke klasikám, jako je mramorová nebo tvarohová bábovka. Nejprve smícháme mouku s kypřícím práškem. Pak utřeme změklé máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem pomocí ručního mixéru a postupně do směsi vmícháme 4 žloutky. Za stálého šlehání přidáváme mléko a mouku tak, aby se nám tvořilo hladké těsto. Ve druhé míse si vyšleháme tuhý sníh z bílků a opatrně ho smícháme s těstem. Čokoládu nasekáme na kousíčky a přimícháme do těsta. Kompotované meruňky (nejsou po upečení suché) nakrájíme na kousíčky a také přimícháme do těsta. Formu pečlivě vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 50 minut a pomocí párátka zjistíme, zda-li je bábovka dopečená, párátko bude v tomto případě suché.