Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Bavorské vdolečky

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
162× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Začnete tím, že si uděláte kvásek: v misce rozetřete droždí s trochou cukru, přidejte polovinu mléka, vrchovatou lžíci mouky, promíchejte, dejte do tepla a 10 minut počkejte. Máslo utřete se zbývajícím cukrem do světlé pěny, přidejte vejce a žloutek a prošlehejte metličkou. Přilijte napěněný kvásek, rum, sůl a kůru z citronu. Postupně přidávejte mouku a zbylé mléko – výsledkem by mělo být nepříliš tuhé těsto. To vařečkou dál propracovávejte, aby bylo krásně hladké, vláčné a na povrchu se tvořily puchýřky. Pak ho zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě tři čtvrtě hodiny kynout. Po vykynutí rozválejte na plát silný půl až 1 cm. Skleničkou krouživým pohybem vykrajujte kolečka. Ta nechte pod utěrkou ještě 20 minut kynout. V hrnci rozehřejte větší množství oleje (vdolečky musí plavat), a když je dost horký, udělejte druhým koncem skleničky do koleček důlek a vhoďte je do oleje, a to důlkem ke dnu. Až začnou vdolky kolem krajů zlátnout, otočte je a smažte z druhé strany. Vdolečky dávejte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Nakonec vdolky ozdobte – do důlku dejte lžičku džemu, na něj vrchovatou lžíci zakysané smetany smíchané s tvarohem a vanilkovým cukrem a zasypejte strouhaným tvarohem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

suchohribek |8. května 2013
Štamberské uši +18 Foto autorky Foto uživatelů Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji. Nahrát fotku Recept publikován 8.3.2013 Pracovní postup Z mouky, prášku do pečiva, cukru, medu, koření a vajec vypracujeme vláčné těsto, dáme do mikroténového sáčku a necháme přes noc odležet. Na pomoučněném vále tence rozválíme, vykrajujeme větší oválky, dáme na vymazaný plech nebo s pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180°C upečeme dočervena. Ještě horké rychle stočíme a dáváme do sklenic vychladnout. Odebrat z oblíbenýchTisknout receptKalorická kalkulačkaRecept publikován 8.3.2013 Odkapávač na kuchyňské nářadí … Forma na dort rozkládací čtver… Pánev TESCOMA PRESTO ø 12cm a … Diskuse k receptu Zobrazit všechny komentáře (33) +0 lidusak vyzkouším 5.5.2013 +0 dagos to určitě vyzkouším 6.5.2013 +0 Lenka Habová jeeej 6.5.2013 +0 adriana.kohutova jéé, super, tak to budu chtít vyzkoušet :-) 7.5.2013 +0 jola vyzkouším 8.5.2013 +0 suchohribek díky za recept 8.5.2013 Autorka receptu jana.h Je autorkou 62 receptů Nesledovat autorku60 min Lehká 51 Ingredience Cukr moučka 25 dkg Hřebíček dle chuti, 2 g Med 8 dkg Mouka hladká 50 dkg Nové koření dle chuti, 2 g Prášek do pečiva 1 kus Skořice dle chuti, 2 g Tuk na vymazaní plechu Vejce 3 kusy tyto miluji Odpovědět
martina.molerova |4. května 2013
miluju je ,ale od někoho. nerada dělam něco co musí kynout . Odpovědět
cesalky |3. května 2013
jsou moc hezké. Odpovědět
Gabrielle |3. května 2013
tyto miluji Odpovědět
Žanetka |2. května 2013
dobré :) Odpovědět
tepito |29. dubna 2013
máme rádi Odpovědět
Romik |27. března 2013
Moc dobré Odpovědět
Anna1960 |26. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Lucie10 |21. března 2013
Mňam Odpovědět
Lucie10 |21. března 2013
Ukládám a vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!