Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Bešamel

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bešamel je základní omáčka, která se používá při zapékání těstovin, zeleniny či jako základ smetanových omáček apod. Je jemná a výborně pokrm doplní svou chutí. Takže, máslo rozehřejeme v menším hrnci a za stálého míchání přisypáváme mouku. Chvíli mícháme, dáme pozor ať nám neztmavne. Poté do vzniklé jíšky pomalu přilíváme vlažné mléko. Šleháme metličkou, aby nám nevznikly hrudky. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Nakonec osolíme a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. (Pokud by někdy nebyl muškátový oříšek, můžeme použít špetku skořice.)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!