Velice jednoduchá příprava je u bramboračky podpořena finanční nenáročností. Sušené houby povařte v malém hrnci s půllitrem vody. Ve větším hrnci na rozpuštěném másle opražte mouku (cca 4 minut). Tuto jíšku zalijte 1,5 litrem vody, pečlivě promíchejte, aby tam nebyly hrudky, a přidejte bujón, brambory a zeleninu vcelku. Mezitím nám houby vytvořily výborný vývar, který nalijeme do polévky a vaříme, než brambory a zelenina změknou (10 – 15 minut). Potom osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Nakonec přidáme vejce. Bramborová polévka může být podávána s chlebem. 4 ks brambor|sádlo nebo olej|2 hrsti sušených hub|50 g másla|50 g mouky|1 ks cibule|2 kostky bujónu|majoránka|2 stroužky česneku|1 ks mrkve|1 ks menší petržele|1 ks celere|sůl, pepř