Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Bramboráky

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Klasické české bramboráky se též nazývají cmunda nebo vošouch na Plzeňsku a například strik ve Slezsku. Jako hlavní chod je možné je podávat se zelím nebo slouží jako příloha. Syrové brambory nejdříve oškrábeme a nastrouháme. Přidáme vejce, koření a podle potřeby mléko a mouku. Těsto totiž nesmí být úplně tuhé. Na pánvi si rozpálíme olej nebo sádlo a placičky z bramborového těsta osmažíme z obou stran. Podáváme teplé nebo studené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piskotka |1. září 2013
super Odpovědět
Lenny |22. srpna 2013
mnamka Odpovědět
Jindriska8 |22. srpna 2013
Na nich ujíždíme,budou v sobotu a nejlepší jsou ty střapaté na obrázku! 1* Odpovědět
MarkyzaM |27. června 2013
hmmm ;) diky za tip Odpovědět
junkie09 |13. května 2013
super Odpovědět
milos.niemczyk|10. ledna 2014
budou v sobotu.už se těším... :) Odpovědět
hlinik|7. listopadu 2013
už se těším na sobotu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!