Brambory oloupeme a omyjeme, rozčtvrtíme a rozmixujeme nebo nastrouháme na velmi jemno spolu s citronovou šťávou, 125 ml vody a 1 lžičkou soli. Přidáme vejce, olej a mouku a vytvoříme řídké těsto.
Jarní cibulky oloupeme, zelenou část odložíme. Cibulky pokrájíme na kolečka a v pánvi osmahneme na oleji. Následně vyjmeme a rozdělíme na čtyři části. Do pánve na rozpálený olej nalijeme 1/4 těsta a posypeme částí smažené cibulky. Z obou stran opečeme. Hotový bramborák vyjmeme a udržujeme v teple. Ze zbylého těsta a cibule usmažíme další tři bramboráky.
Bylinkový krém: Pažitku a zelenou část cibulek nakrájíme na kolečka, smícháme s tvarohem, brynzou, solí a pepřem. Přidáme ušlehanou smetanu.
Bramboráky naplníme bylinkovým krémem a rozdělíme na talíře. Ozdobíme pažitkou nebo natí cibulky.