Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Bramborový knedlík

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bramborový knedlík představuje další z nezaměnitelných chutí české tradiční kuchyně. Lze jej samozřejmě dělat z prášku, ale domácí je daleko lepší. Jako první si uvaříme brambory doměkka, které okamžitě zchladíme. Oloupeme je a ještě necháme vychladnout. Poté brambory nastrouháme nebo rozmačkáme. Teď si uděláme těsto z mouky, vejce a krupice, pořádně ho smícháme s bramborami a osolíme. Vypracujeme stejně velké válečky a v osolené vodě vaříme 20 minut. Bramborové knedlíky můžou sloužit jako příloha k masům nejlépe s osmaženou cibulkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |31. ledna 2017
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!