Opravdová chuťovka pro milovníky hub a bramborového salátu. Připrava je snadná a výsledek více než uspokojivý. Brambory dáme vařit vcelku do osolené vody, použijeme nejlépe salátovou odrůdu, která se nerozvaří. Lišky omyjeme a pokrájíme, je-li potřeba. Na pánvi rozehřejeme máslo, houby zlehka osmahneme a osolíme až nakonec. Houby vyjmeme a namísto nich osmahneme šalotku dozlatova a zakápneme balzamikovým octem a sherry. Až se tekunina vsákne, je směs hotova. Brambory ještě horké oloupeme a nakrájíme na plátky. V míse smícháme brambory, houby, šalotku a osolíme a opepříme. Pro lepší chuť přidáme 1-2 lžíce majonézy a nakládané kapary. Bramborový salát s liškami můžeme podávat jako předkrm i jako přílohu k masu. Zdobíme trhanými lístky rukoly.