Mouku dáme do mísy, k níž přidáme cukr a sůl, a doprostřed do vytvořeného důlku rozdrobíme droždí, přidáme cukr a několik lžic vlažného mléka a nakonec ještě posypeme moukou. Necháme vykynout a potom těsto smícháme s moukou a mlékem a přidáme rozpuštěné máslo, žloutky a cukr. Z toho vypracujeme těsto, do něhož přidáme rozinky. Necháme ho vykynout, vyválíme cca 2 cm vysoký plát, který nakrájíme na buchtičky. Ve vymaštěném pekáči potřeném máslem pečeme dozlatova. Mezitím si připravíme vanilkový krém. Vanilkový pudink rozmícháme v troše studeného mléka a přidáme normální cukr a vanilkový cukr a takto připravenou hmotu rozšleháme se žloutky. Z toho mícháním vytvoříme hustý krém. Buchtičky podáváme přelité vanilkovým krémem. 500 g polohrubé mouky|200 ml mléka nebo smetany|4 žloutky|100 g másla|50 g rozinek|30 g cukru|30 g droždí|sůl| krém - 300 ml mléka|2 žloutky|půl sáčku vanilkového pudinku|1 balíček vanilkového cukru|3 lžíce cukru