Recept Špenátové lívance
45
0
0
Geniální kombinace chuti sladkovodní ryby s vlašskými ořechy vás překvapí. Candáta podélně prokrojíme, vykostíme a zbavíme kůže. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce smíchané s nasekanými bylinkami. Pokud nemáme, můžeme nahradit sušenými bylinkami. Na pánvi rozehřejeme olej a candáta na něm opečeme. Dále si smícháme rozšlehaná vejce s drcenými ořechy, nastrouhaným sýrem a solí. Kousky ryby vložíme do zapékací mísy vymazané máslem, přikryjeme ořechovým přelivem, posypeme strouhankou a pokapeme rozehřátým máslem. Vložíme do předem rozehřáté trouby a zapečeme dozlatova. Candát s ořechovým přelivem se servíruje s různě upravenými bramborami. Dobrou chuť!