Rybu nejprve vykucháme, zbavíme ji šupin a důkladně ji zevnitř i zvenku omyjeme studenou vodou. Osušíme ji, přelijeme trochou bílého vína a necháme asi hodinu odležet. Mezitím si oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, kterou osmahneme na polovině másla. Žampiony omyjeme, oloupeme, nakrájíme je na tenké plátky a přidáme k cibuli. Rybí filé umeleme, smícháme s podušenou cibulí, houbami, vajíčkem a nadrobno nasekanou čerstvou petrželkou. Aby nám vznikla tužší hmota, tak vše zahustíme strouhankou a dosolíme podle chuti. Cejny touto směsí naplníme a část dáme stranou. Ryby osolíme, zašijeme a vložíme na vymaštěný pekáč. Poklademe je zbylou náplní, pokapeme zbytkem másla a pečeme v předem rozehřáté troubě dozlatova. Asi po 15 minutách přilijeme zbylé víno. Pak ryby přendáme na alobal, vypečenou šťávu slijeme a propasírujeme, vmícháme čerstvou smetanu, dochutíme solí a lehce povaříme. Plněné ryby podáváme s omáčkou a vařeným bramborem.