Nejprve si udělejte náplň: pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno. Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části, až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte deset minut skoro do měkka. Poté odstavte a do chladnoucího pórku přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku. Mezitím, co chladne pórek, udělejte těsto: všechny na něj potřebné suroviny smíchejte v míse a vypracujte ho. Poté těsto natlačte buď do jedné kulaté dobře vymazané a hrubou moukou (případně sezamem či konopným semínkem) vysypané zapékací formy nebo deseti zapékacích mističek o objemu zhruba 100 ml. Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na pět až deset minut do trouby vyhřáté na 160 °C. Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek. Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na pětadvacet až třicet minut.