Do hrnečku dáme vlažné mléko, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a 1 lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Zbytek mouky dáme do mísy, přidáme kvásek, osolíme a po částech přiléváme vodu. Rukama vypracujeme vláčné těsto, které by se nemělo lepit. Dáme ho do mísy, celý povrch potřeme olivovým olejem kvůli správnému a rychlému kynutí a necháme ho na teplém místě asi hodinu. Plech si vymažeme máslem, těsto rovnoměrně rozválíme po celé ploše a na něj dáme náplň, kterou připravíme následovně. Nadrobno nakrájená rajčata podusíme na lžíci oleje, lehce osolíme, přisladíme a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme ji na zbylém oleji, zalijeme ji trochou vody a dusíme doměkka. Vmícháme ocet, rozsekané bylinky, cukr a podle chuti opepříme. Na těsto urovnáme připravenou cibuli, na ni podušená rajčata a dáme péci do dobře vyhřáté trouby asi půl hodiny. Pizza je výborná, když se konzumuje teplá i vlažná.