Cibulová polévka je výborná jako lehká večeře či brzký oběd o víkendu. Přidáním bílého vína budete příjemně překvapeni luxusní chutí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo s olivovým olejem a důkladně zamícháme, aby se cibule obalila tukem. Smažíme 5 minut za občasného míchání. Poté přidáme stroužky česneku, lžičku cukru, zvýšíme plamen a smažíme, dokud cibule nezíská krásně tmavohnědou barvu. Zalijime hovězím vývarem, opepříme a vaříme dalších 15 minut na mírném ohni. Dle potřeby dosolíme. Chleba opečeme nasucho na pánvi či v topinkovači. Posypeme strouhaným sýrem a dáme na chvilku do trouby, aby se sýr roztekl. Pokud máme k dispozici gril, můžeme chleby opéct na grilu. Pro ještě lepší chuť přidejte 5 minut před koncem 150 ml suchého bílého vína.