Cigánská pečeně je výborná v housce, kterou potřeme horčicí a přidáme kolečka cibule a okurky. Krkovičku naklepeme paličkou, kterou navlhčíme a potřeme solí. Tím se nám maso perfektně prosolí. Potom plátky masa potřeme utřeným nebo protlačeným česnekem z obou stran. Na každý plátek půl stroužku česneku. Kdo ho má rád víc, nic nezkazí, když s česnekem přitlačí. Sterilovanou feferonku buď pomeleme, nebo velmi najemno nakrájíme a mírně jí potřeme maso. Krkovičku ukládáme do misky na sebe. Až maso navrstvíme, zalijeme ho mlékem tak, aby bylo celé namočené. Množství feferonky si určete sami, ale pamatujte, že v mléce feferonka trochu ztrácí na své ostrosti. Maso potom necháme v ledničce uležet alespoň 12 hodin. Nakonec zprudka krátce opečeme na rozpáleném oleji.