Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Očištěnou kořenovou zeleninu, okurky a slaninu nakrájíme na nudličky. Omyté osušené maso prošpikujeme střídavě zeleninou, okurkami a slaninou, osolíme a opepříme. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli na kostičky, vložíme prošpikované maso a obložíme zbylými nudličkami slaniny, okurek a zeleniny. Přidáme celý pepř, podlijeme trochou vody a pod poklicí dusíme téměř do změknutí. Podle potřeby podléváme a mícháme. Potom nádobu s masem přendáme do horké trouby a maso v ní bez poklice dopečeme. Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Šťávu se zeleninou a slaninou zaprášíme moukou a povaříme. Vložíme naporcované maso a prohřejeme. Cikánskou hovězí pečeni podáváme s rýží, nebo s bramborem.