Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Čočka na kari s uzeninou

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V české tradiční kuchyni náleží luštěninám čestné místo. A jelikož čočka obsahuje asi 25% bílkovin, může v jídelníčku částečně nahradit maso. Na kostičky nakrájenou slaninu vypečeme v hrnci a na zbylém tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Do hrnce přidáme čočku a poprášíme ji dvěma lžičkami kari. Zalijeme půl litrem vody a vaříme cca 30 minut. Očištěný a na tenké plátky nakrájený celer přidáme do hrnce a dusíme dalších deset minut. Nakonec, těsně před dovařením, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a jablko nakrájené na čtvrtky bez jádřince. Dochutíme octem, zbytkem kari a osolíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!