Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Čvachtavé zelí s hovězím masem

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Ze všeho nejdříve si rozkrojíme hlávkové zelí na osm až dvanáct dlouhých řezů. Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmahneme jí na sádle či oleji. Poté přidáme na tenké plátky nakrájené hovězí maso a osmahneme z obou stran. Maso pak osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou či vývarem a pomalu dusíme téměř doměkka. Potom přisypeme hlávkové zelí, přidáme trochu kmínu, cukr a podusíme doměkka. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a přidáme žloutky. Stáhneme oheň na minimum a zlehka povaříme. Ve finále zakapeme šťávou z citronu a posypeme troškou pokrájeného kopru. Maso podáváme s bagetou či chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!