Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Dančí guláš

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dobře udělaná zvěřina je výsostná pochoutka. Jedním z nejjednodušších receptů je dančí guláš jako variace na běžné guláše. Jak na to? Na rozehřátém oleji v hrnci osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme kousky dančího masa, které 3 – 4 minuty smažíme. Potom zalijeme vodou a okořeníme gulášovým a grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem. Takto vaříme, než maso změkne, ale musíme si dát pozor, aby se maso nerozvařilo. Vždy platí, když je maso čerstvější, tím menší dobu potřebuje ke změknutí. Mezitím v hrníčku rozmícháme dvě lžíce mouky s vodou a touto směsí guláš zahustíme, přičemž hrníček do hrnce vléváme postupně a za stálého míchání, aby v guláši nebyly hrudky. Tento guláš je trochu speciální, a tak, když se nám vše podaří, si můžeme skvěle pochutnat. Běžná příloha je houskový knedlík, ale univerzální je i pečivo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |27. září 2014
1*** Odpovědět
Polda |27. prosince 2013
vyzkouším Odpovědět
piskotka |2. září 2013
super Odpovědět
dagmar.vrbicka |8. června 2013
zajímavé Odpovědět
kote19 |26. února 2013
mňam Odpovědět
Gabriellé1|2. řijna 2014
též vyzkouším:-) Odpovědět
bresta|30. května 2013
Právě hledám recept na daňčí guláš,tak jej hned vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!