Zadní část krůty (můžeme rovnou použít krůtí stehna) očistíme a rozdělíme na dva stehenní díly, opepříme je, osolíme a opečeme dozlatova na polovině dávky másla. Cibuli si nakrájíme na kolečka, kořenovou zeleninu na tenké nudličky a na zbylém másle vše osmahneme dozlatova. Podlijeme horkou vodou, přidáme opečené maso, malé kousky rajčat, koření, nastrouhaná jablka a jednu lžíci nadrobno nasekané petrželky. Maso dusíme v předehřáté troubě pod pokličkou. Mezitím nakrájíme na nudličky drůbky, které opečeme na slanině, kterou jsme si předem rozškvařili. Přidáme nakrájené houby na kolečka, podlijeme červeným vínem a dusíme doměkka. Hotové krůtí maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, přidáme lžíci hladké mouky, orestujeme, znova podlijeme horkou vodou a chvíli povaříme dohladka. Hotovou omáčku propasírujeme, vložíme do ní porce krůty a přidáme směs podušenou na víně. Všechno společně ještě dobře provaříme a můžeme podávat. Jako příloha je vhodná vařená jasmínová rýže.