Rybu nebo ryby podržíme pod proudem studené vody a zevnitř i vně omyjeme. Potom osušíme kuchyňským papírem. Listy čínského zelí opláchneme a vyložíme jimi košíček na paření. Do ryby vetřeme zevnitř i z vnější strany sůl a položíme ji na listy do košíčku. Oloupeme zázvor a nejprve ho pokrájíme na tenké plátky, potom na tenounké nudličky - čím tenčí, tím lepší. Z jarních cibulek odřízneme kořínky a ovadlé listy. Cibulky opláchneme a pokrájíme na kousky 5 cm dlouhé, ty ještě na tenké nudličky. Promícháme nakrájený zázvor a cibuli a posypeme rybu. Do velkého hrnce (musí se do něho vejít napařovací vložka) nalijeme 2—3 cm vody a zahřejeme. Pak do hrnce vložíme košíček s rybou. Smícháme kuřecí vývar, sójovou omáčku, rýžové víno, sezamový olej a cukr a po lžících nalijeme na rybu. Zakryjeme pokličkou, zvýšíme příkon tepla na maximum a rybu v páře uvaříme. Pokud je velká, potřebujeme 15 minut, budeme-li mít dvě menší, pak jen 10 minut. Na jedné straně rybu nařízneme a lehce pootevřeme. Jestliže je ryba hotová, nesmí být maso skelné a musí se lehce oddělovat od páteře. Maso od páteře uvolňujeme po větších kusech a rozdělujeme na talíře. Přelijeme několika lžícemi vývaru, posypeme lístky bylinek a podáváme s rýží a jako koření směs sekaného zázvoru, rýžový ocet (na barvě nezáleží) a sójovou omáčku.