K tomuto jídlu můžou jako příloha sloužit univerzální brambory, ale s fazolovými lusky je dušené kuře na česneku nejlepší. Nejprve rozporcujeme kuře na 6 porcí. Okořeníme a na mírném ohni s 15 g másla chvíli opékáme dozlatova. Přidáme stroužky česneku, které mohou být neoloupané, a dusíme 20 minut. Poté přidáme ocet, vaříme 10 minut a přilijeme rajčatový protlak. Mezitím si nakrájíme na větší kousky rajčata a s bylinkami je přidáme do pánve. Takto dusíme 10 minut, než maso změkne. To vyndáme a do omáčky vlijeme kuřecí vývar. Povaříme cca 5 minut a přecedíme. Jestliže jsme česnek neloupali, tak teď vytlačíme dužinu ze slupky. Do omáčky poté přidáváme zbytek másla. Omáčku nepřetržitě mícháme a z ohně ji střídavě odstavujeme, aby se nevařila. Nakonec vše ještě podle svého dochutíme a můžeme podávat.