Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Dušené vepřové kotlety

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Nejprve si z vepřového hřbetu bez kůže nakrájíme kotlety, které omyjeme ve studené vodě a osušíme je. Na tučné straně je dvakrát nařízneme, aby se při úpravě nekroutily, pak je naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném tuku je po obou stranách zprudka opečeme dozlatova. Opékáme je proto, aby všechny výživné látky zůstaly v mase. Do ohnivzdorné misky dáme sádlo, opečenou cibuli s drceným kmínem a na to kotlety pokládáme a zalijeme je vařicí vodou. Přiklopíme je vrchní částí misky a v předem rozehřáté troubě je dusíme do měkka. Před koncem pečení maso podlijeme bílým suchým vínem a přidáme 1 lžičku obyčejné polotučné hořčice. Měkké kotlety servírujeme na talíři podlité procezenou šťávou a jako přílohu zvolíme vařenou jasmínovou rýži.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!