Nejprve si z vepřového hřbetu bez kůže nakrájíme kotlety, které omyjeme ve studené vodě a osušíme je. Na tučné straně je dvakrát nařízneme, aby se při úpravě nekroutily, pak je naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném tuku je po obou stranách zprudka opečeme dozlatova. Opékáme je proto, aby všechny výživné látky zůstaly v mase. Do ohnivzdorné misky dáme sádlo, opečenou cibuli s drceným kmínem a na to kotlety pokládáme a zalijeme je vařicí vodou. Přiklopíme je vrchní částí misky a v předem rozehřáté troubě je dusíme do měkka. Před koncem pečení maso podlijeme bílým suchým vínem a přidáme 1 lžičku obyčejné polotučné hořčice. Měkké kotlety servírujeme na talíři podlité procezenou šťávou a jako přílohu zvolíme vařenou jasmínovou rýži.