Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Dýňová polévka

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Jeden ze skvostů podzimu - dýně Hokkaidó. Možná máte z dětství zakořeněnou vzpomínku na nepoživatelný dýňový kompot, my Vám ale dnes představíme něco mnohem, mnohem lepšího a pokusíme se napravit dýni její reputaci. Dýňová polévka je velmi oblíbený podzimní recept především v Rakousku, kde se vaří na mnoho různých způsobů a z různých druhů dýní. My dnes budeme pracovat s dýní Hokkaidó, která má nejen skvělou chuť, ale oplývá i další sympatickou vlastností- nemusíte ji loupat. Slupka po uvaření sama změkne.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Kartáčkem očistíme dýni a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na hrubo a na másle necháme zesklovatět. Pak přidáme do hrnce dýni, osmahneme. Poté podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a necháme dusit, když dýně trochu změkne přidáme mléko nebo smetanu a uvaříme úplně do měkka.
  2. Přidáme lžíci cukru, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Rozmixujeme ponorným mixérem a v případě, že je polévka příliš hustá zředíme vodou nebo mlékem (smetanou). Dochutíme šťávou z citronu a na talíři ozdobíme zakysanou smetanou, případně opraženými dýňovými semínky.

Něco navíc:

Skvělé je zakousnout k polévce opečenou bílou bagetu. V luxusní záležitost se polévka promění, zakápneme-li ji na talíři lanýžovým či dýňovým olejem. Chutná skvěle!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |29. září 2013
dobrý recept, 1* Odpovědět
iva.hlouskova |28. ledna 2013
výborná Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!