Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Fazolová musaka

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Musaka (orig. Moussaka) je zapečený slaný koláč, jehož původ nalezneme na Středím východě, Balkáně a v Řecku, odkud se rozšířil do celého světa. Nejprve si uvaříme bílé fazole doměkka. Scedíme je a necháme vychladnout. Vezmeme si zapékací mísu, vymastíme ji olejem a začneme pokládat vrstvy. Začínáme fazolemi, na něž dáme na kolečka nakrájená uvařená vejce, posypeme sýrem a pokapáme olejem. Tento postup opakujeme, dokud není mísa plná, přičemž poslední vrstva jsou fazole. Syrová vejce rozšleháme se smetanou a touto zálivkou zalijeme celou mísu. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud horní vrstva jemně nezhnědne. Hotovou musaku nakrájíme na kusy, posypeme petrželovou natí a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!