Pečená kachna nadívaná sardelemi
100
1
2
Na francouzské brambory si nejprve brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Uzené maso dáme vařit ve vodě na 15 minut, poté vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Mezitím si uvaříme 2 vejce natvrdo (3 minuty) a nakrájíme ho na malé kousky. Zapekací mísu vymažeme sádlem a vyskládáme střídavě plátky brambor, uzeného masa a vajec. Brambory průběžně solíme, vejce pepříme a nakonec polijeme mlékem smíchaným s 2 rozkvedlanými vejci. Formu přikryjeme a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 30-40 minut. Francouzské brambory jsou hotové, až změknou, takže záleží i na teplotě pečení (ideálně 180 - 200 stupňů). Francouzské brambory podáváme posypané strouhaným sýrem a zdobené kyselými okurkami.