Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Halušky s bryndzou

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
33× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tentokrát si připravíme pravé halušky ze Slovenska. Pamatujte, že se dělají pouze ze syrových brambor a uzené slaniny. Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme. Do nich přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a nakonec hladkou mouku. Uválíme hrubější těsto tak, aby se oddělovalo od mísy. Těsto protlačíme rovnou do vroucí osolené vody, chvíli povaříme a halušky vybereme. Mezitím na kousky nakrájenou slaninu vyškvaříme. Uvařené halušky dáme do velké mísy, přidáme bryndzu a přilijeme trochu tuku ze slaniny. Promícháme (bryndza se nám rozpustí), dáme na talíř a posypeme slaninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |6. února 2014
máme moc rádi, 1+ Odpovědět
dagmar.vrbicka |1. července 2013
zajímavé Odpovědět
iva.hlouskova |19. března 2013
miluji halušky Odpovědět
Aidel |3. března 2013
Vivat česká a slovenská kuchyně :) Odpovědět
Bagorz |1. března 2013
Dávám hladkou a polohrubou mouku,ale to je jedno.No ŽÁDNÉ vajíčko.Škrob z brambor je dostatečné pojítko.S vejcem jsou halušky moc tvrdé! Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Slovenská dobrota. Odpovědět
klara4 |12. února 2013
moc dobrý Odpovědět
iva.hlouskova |8. ledna 2013
ujedla bych se jich Odpovědět
magic11|18. května 2016
slovenská klasika, jen musí být opravdu dobrý bryndza Odpovědět
karel.trzil.7|31. ledna 2013
já brynzu rozmíchávám s kysanou smetanou, nedávám vajičko a hladké mouky jenom trošku cca 1/4 okrajuji s prkýnka nožem rovnou do hrnce s vařící slanou vodou Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!