Guláš, který si nemusíte dávat jenom v hospodě. Ale nezapomeňte, že k pravému hospodskému guláši patří sklenice vychlazeného piva. V hrnci na oleji nebo sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme dvě lžíce papriky, rajče nebo protlak a mouku na zahuštění. Potom podlijeme vodou. Na kousky nakrájené hovězí přidáme do hrnce a ochutíme pepřem a solí přihodíme majoránku a opět dolijeme vodou. Pak už jenom dusíme, dokud maso pěkně nezměkne. Dáváme pozor, aby maso bylo vždy pod hladinou vody, kterou podle potřeby doléváme. Až je maso měkké, dohustíme střídou z chleba nebo bramborou a cca 30 minut vaříme. Nakonec dopilujeme chuť a můžeme podávat. K hospodskému guláši houskové knedlíky nebo pečivo, podle chuti.