Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Na houbové knedlíky nejdříve rozškvaříme rozkrájenou slaninu na pánvi a dokřupava na ní opečeme žemle nakrájené na kostičky. Cibuli zpěníme na sádle a přidáme nakrájené houby, které předtím pečlivě očistíme. Dusíme cca 10 minut. Mezitím rozmícháme vejce s mlékem, solí, pepřem a nasekanou zelenou petrželkou. Vše spojíme a zahustíme moukou a strouhankou. Takto vytvořeným těstem naplníme hrnky, které vymastíme sádlem, pouze do dvou třetin. Hrnky dáme do pekáče s teplou vodou. Až se začne voda vařit, vaříme cca 30 minut. Hotové knedlíky vyklopíme a nakrájíme. Houbové knedlíky můžeme použít jako přílohu nebo podávat se zeleninovým salátem.