Hovězí maso, nejlépe roštěnec, zbavíme kosti, kůže a omyjeme. Vložíme ho do kamenného hrnce, poklademe na proužky nakrájenou cibulí, polijeme octem, zatížíme a necháme v lednici 3 - 5 dní dobře uležet. Pak maso osolíme a protáhneme slaninou. V pekáči si usmažíme na másle na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli z naloženého masa, nové koření, pepř, bobkový list, tymián a kousek citronové kůry. Vložíme do něho maso a zalijeme vodou, pekáč přiklopíme rovněž pekáčem a maso dusíme v troubě 2 - 3 hodiny, než je měkké. Během dušení podléváme hovězí maso šťávou, ve které bylo naloženo. Měkké maso nakrájíme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou, přidáme víno a citronovou šťávu. Omáčku povaříme, propasírujeme na hovězí maso, které ještě malou chvíli povaříme. Pak maso urovnáme na mísu, polijeme šťávou a podáváme k němu houskový knedlík.