Krůtí stehna na česneku s červeným vínem
60
0
1
Nejdříve si nakrájíme zeleninu na kousky - mrkev, celer, okurku a maso jí protkneme. Rozehřejeme si olej a maso na něm ze všech stran zprudka osmahneme. Pak přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme a opepříme. Předehřejeme si troubu, maso mírně podlijeme a dáme péct. Zakryté hovězí pečeme téměř doměkka. Nezapomene obracet a podle potřeby obracet. Pak odkryjeme a vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme moukou a zasmahneme. Naposledy podlijeme a pečeme doměkka. Maso pak vyndáme, nakrájíme na plátky a vrátíme do pekáče. Přidáme rozškvařenou slaninu, nakrájenou druhou okurku a zvolna necháme přejít varem. Hovězí pečeně se zeleninou je nejlepší s houskovým knedlíkem.