Steaky osolíme a posypeme drceným pepřem. Na celokovové pánvi (bez plastových úchytek) rozehřejeme olej a steaky na něm zprudka opečeme do hněda – nejprve z jedné, poté z druhé strany. Na každý steak položíme snítku tymiánu, i s pánví dáme do dobře vyhřáté trouby a při 190 °C dopečeme (5 až 8 minut podle velikosti bifteku). Upečené maso vytáhneme z trouby a necháme 3 až 5 minut odpočinout na teplém místě. Pokud bifteky grilujeme, potřeme je olejem, osolíme, opepříme a z každé strany pečeme zhruba 3 minuty. Pak je necháme asi 5 minut odpočinout na teplém místě. Oloupané brambory uvaříme v lehce osolené vodě do měkka (asi 30 minut) a scedíme vodu. Přidáme Majonézu Hellmann´s, dochutíme solí a přimícháme drcený růžový pepř (krásně voní, ale není ostrý, nepálí).