V malé nepřilnavé pánvi (je nutné, abyste k ní měli pokličku) rozpalte lžíci oleje. Vhoďte do něj kostičky brambor, zakryjte pokličkou a asi deset minut opékejte. Pánvičkou občas zatřeste. Pak sundejte poklici a brambory ještě tak čtyři až pět minut opékejte, aby byly krásně křupavé a zlaté. Mezitím osolte a opepřete maso. Přibližně pět minut předtím, než budou hotové brambory, rozpalte v menší těžké pánvi zbývající olej a osmahněte steak – z každé strany minutu a půl až dvě minuty; záleží jen na vás, jak propečené maso máte rádi. Biftek přesuňte na teplý talíř. Trochu stáhněte plamen a vlijte do pánve ocet (hned se odpaří), pak rychle přimíchejte oba druhy smetany a hořčici. Povařte tak, abyste získali omáčku. Poprašte ji estragonem, ochutnejte, případně dosolte. Omáčkou přelijte maso a posypte ji zbývajícím estragonem. Podávejte s křupavými brambůrkami a zeleným salátem.