Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Hříbkové rizoto

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hříbky propláchneme vodou, dáme do hrnce a necháme je nabobtnat. Zalijeme vodou a trochu povaříme. Oba druhy rýže propláchneme studenou vodou a dáme odkapat. Najemno nakrájenou cibulku zpěníme na olivovém oleji, přidáme rýži a zprudka opečeme. Vmícháme plátky česneku, houby, nakrájený pórek a vše zalijeme 0,5 l vody. Osolíme, opepříme, přidáme rozdrobený bujón a papriku s oreganem. Směs promícháme a přivedeme k varu. Vaříme zakryté na mírném ohni 8 - 10 minut. Rizoto necháme ještě dojít aspoň 5 minut na teplém místě. Zdobíme nastrouhaným sýrem a čerstvou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Konato |10. května 2013
Rizota mám moc rád. Odpovědět
šanela |5. května 2013
už se těším, až porostou - určitě vyzkouším :) Odpovědět
evahu |5. května 2013
dobrota Odpovědět
Yvajs |22. prosince 2012
bylo hned pryč,letos jsme si hříbků užily Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!