Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Hroznový koláč

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Mouku prosejeme a s máslem rozdrobíme na drobenku. Přidáme studenou vodu, vypracujeme hladké těsto a odložíme na půl hodiny do ledničky. Těsto vyválíme a vyložíme jim kulatý pečící plech a povytáhneme okraje. Těsto přikryjeme pečícím papírem a zatížíme luštěninou. Pečeme asi 15 minut v předem vyhřáté troubě. Poté papír i s luštěninou sundáme a koláč dopečeme. Hotový korpus přendáme na tác a potřeme vrstvou džemu. Hroznové víno vyskládáme tak, že zaplníme celou plochu koláče. Dle návodu připravíme dortové želé a koláč zalijeme. Necháme v chladu ztuhnout a můžeme podávat. 700 g hroznového vína bez pecek|300 g hladké mouky|150 g másla|80 ml vody|3 lžíce rybízového džemu|1 balení čirého dortového želé

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!